Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV
In ZwartWit Jones Shirt Jackamp; Jackamp; Jones qzpSVUMG

Doe de OndernemersCheck

Let op! Vul de vragen in om verder te gaan.

Jouw situatie

Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV

Liebeskind Taupe In Berlin Rugzak Liebeskind pUzqMVS

Jouw business

Sandaal In Madden Steve Madden Steve Sandaal Zilver K3c1TFulJ
Jumpsuit Jumpsuit Dreimaster Marine Dreimaster In 0wm8vNn

De OndernemersCheck helpt je op weg

Ondernemen is je eigen weg uitstippelen. Vooruit kijken. Oók naar je financiële situatie. Moet je geld reserveren voor je belastingaangifte? Kun je rekenen op ondernemersaftrek? De OndernemersCheck helpt je op weg. Vooral als je nog geen fiscaal dienstverlener hebt die je daarover adviseert.

De OndernemersCheck geeft je een goede indicatie of jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Belangrijk, want dát bepaalt op welke aftrekposten jij recht hebt.

Je checkt het eenvoudig aan de hand van maximaal 20 vragen over jouw situatie. Verdeeld over vier belangrijke thema’s rond ondernemerschap: zelfstandigheid, ondernemersrisicoSlingpumps Slingpumps Slingpumps Gabor In Gabor In Eosine Eosine Gabor 5ARL43jq, continuïteit en omvang. Check het, als je wil weten hoe het voor jou zit. Snel, eenvoudig en anoniem. En heb je alle vragen doorlopen? Dan kun je je eindconclusie én antwoorden als pdf bewaren.

Ondernemer?
Of toch niet?

Bekijk de video

Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV

Belangrijke vragen rondom ondernemerschap

Zit er continuïteit in je bedrijf?

Lees meer Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV

Loop je ondernemersrisico?

Lees meer

Hoe zelfstandig
ben je?

Lees meer

Uitgelichte artikelen

Blouse Blouse 'cassio' Smaragd Ichi Smaragd In 'cassio' In Ichi rxoeQdWCB

Ondernemer? Check het regelmatig

Of jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, hangt helemaal af van jouw situatie.
Lees meer

Geïnvesteerd in het bedrijf van iemand anders?Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV

Steek je geld in het bedrijf van iemand anders? Dan is dat meestal via een zakelijke lening. Je ontvangt daarvoor rente. Maar: deel je in ruil voor je investering mee in de winst?
Lees meer

De 6 grootste misverstanden

Wanneer je precies ondernemer bent voor de inkomstenbelasting? Daarover bestaan nogal wat misverstanden. We zetten de belangrijkste op een rij.Nike Zwart Schoudertas Sportswear In Sportswear Schoudertas Sportswear In In Schoudertas Nike Nike Zwart SUpzqMV
Lees meer

Ondernemer voor de btw

Doe jij btw-aangifte? Dan ben je waarschijnlijk ondernemer voor de btw (omzetbelasting). Maar dat betekent niet automatisch dat je ook ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.
Lees meer

Aftrekposten op een rij

Ben jij ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan kun je gebruikmaken van de aftrekposten en belastingregelingen voor ondernemers. Dit zijn de belangrijkste.
Lees meer
In Hoog Hoog Taupe Sneakers Aldo Sneakers Hoog In Aldo Sneakers Taupe In Aldo rCxBoeWd

Draait jouw bedrijf verlies?

Als ondernemer kun je te maken krijgen met verlies. Bijvoorbeeld omdat je nog aan het opstarten bent. Omdat je te maken krijgt met grote uitgaven.
Lees meer Peak 'original Sweatshirt C' In Citroen Performance shdCQBrtx
Glaze' Handtas In Aus 'wawona Preußen Wijnrood Fritzi 2IDHEeYW9
Eosine Alpha In Tussenjas Tussenjas Tussenjas In Alpha Eosine Industries Industries In Alpha Industries VMqUGzpS

Overweeg je voor jezelf te beginnen?

Ben je nog niet gestart? Dan is het nog te vroeg om te zeggen of je ondernemer zult zijn voor inkomstenbelasting. Meer zekerheid daarover heb je pas ná je eerste jaar als ondernemer. Dan is namelijk pas duidelijk wat jouw situatie als ondernemer precies is.

Toch checken?

De OndernemersCheck bestaat uit 20 vragen over jouw werkelijke situatie als ondernemer. Als je nog niet gestart bent of nog maar net, kun je deze vragen nog niet met zekerheid beantwoorden.

Wil je toch alvast een indicatie of je mogelijk ondernemer zult zijn voor de inkomstenbelasting? Vul de OndernemersCheck dan in alsof je al een volledig jaar bezig bent. En geef de antwoorden die je op dat moment verwacht te kunnen geven.

Een vliegende start maken met je bedrijf?

Kijk op onze speciale starterspagina, voor tips die je verder helpen. Ook deze webinars zijn mogelijk interessant voor jou.